dijous, 15 de desembre del 2011

S'acosta el Nadal: 5 consells per adquirir les compres nadalenques per Internet amb seguretat

S'acosten les festes, s'acosta el Nadal i és moment de fer compres. Donada la creixent demanda de productes en aquestes dates especials, moltes vegades es genera incomoditat per als compradors, ja sigui pel fet que molts llocs es troben col·lapsats o per la manca de temps per poder fer les compres amb tranquil·litat. En aquest context, sol produir-se per aquestes dates un increment de les compres per Internet. Aquesta dada és tinguda en compte pels ciberdelinqüents, de manera que cal tenir especial atenció al moment de realitzar compres a través d'aquests mitjans i així evitar ser una víctima més davant aquests casos.

Per aixó volem compartir amb vosaltres 5 consells per poder adquirir les compres nadalenques de manera segura:
  • Actualització del sistema i de les aplicacions: És molt important mantenir el sistema i les aplicacions actualitzades per tal d'estar protegit davant les amenaces que utilitzen errors ja corregits pels proveïdors d'aquests.
  • Comprar a botigues online amb una reputació coneguda o recomanada: Per evitar ser estafats en realitzar una compra o ser víctimes d'un robatori de dades bancàries, és important fer les compres a través de serveis amb una reputació alta o a botigues online amb certificacions de recomanació.
  • Evitar els enllaços dels correus electrònics: Molts cops, els ciberdelinqüents utilitzen la Enginyeria Social a través del correu electrònic per atraure a les seves víctimes i poder robar les seves dades bancàries. Cal evitar sempre fer clic als enllaços que es reben per correu electrònic. Per entrar a aquests llocs on es presenten les ofertes s'ha d'escriure l'adreça del lloc web en el navegador i verificar que l'oferta realment existeix.
  • Verificar la seguretat de les plataformes de pagament: És indispensable verificar que el lloc on es troba navegant tingui protecció, és a dir, que es trobi funcionant sota el protocol HTTPS en lloc de HTTP. Això pot verificar-se a la barra d'adreces, davant la direcció d'accés al lloc. També es pot observar, depenent el navegador,  un cadenat tancat situat generalment en la part inferior dreta del navegador, el qual indicarà aquesta seguretat.
  • Anar en compte amb la ubicació des d'on ens connectem: En cas de tenir un dispositiu mòbil amb connexió WIFI, cal recordar que les xarxes públiques, tant les lliures com les protegides amb contrasenya, poden estar sent interceptades per la qual cosa és recomanable realitzar qualsevol transacció de compra a través d'una xarxa pròpia o d'algú de total confiança.
Seguint aquestes pautes esmentades podrem realitzar les nostres compres de manera segura i sense complicacions ni efectes inesperats.

Bones Festes!

Text transcrit i adaptat
Font: Eset
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...