divendres, 2 de desembre del 2011

L'AEPD proposa que a les escoles s'ensenyi als menors a controlar la seva privacitat


L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) fa una crida especial als poders públics, als responsables de xarxes socials, als educadors i pares perque col·laborin en la seguretat de la privacitat dels menors en l'ús d'internet i proposa que s'incorpori als plans d'estudis l'aprenentatge sobre el control de les dades personals dels nens a la Xarxa.
Amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat de la Informació, 30 de novembre, la AEPD assenyala que aquests riscos neixen del desconeixement per part dels menors de com s'ha d'exercir un control efectiu sobre les seves dades i sobre les de terceres persones. Tot i que reconeix que ens els últims anys s'han produït alguns avenços, també adverteix que encara hi ha carències força importants en el desenvolupament i la implantació de sistemes efectius per identificar l'edat dels usuaris i limitar la presència incontrolada de menors a Internet.
Per això, reclama un gran compromís de les companyies amb el desenvolupament de les eines tecnològiques de verificació de l'edat, per tal que permetin comprovar que quan els menors es registren en un servei d'internet tenen l'edat legalment establerta, que són 14 anys, per cedir dades sense l'autorització dels seus pares.

Aquesta entitat reclama també a la indústria i a les empreses que donen serveis a través d'internet, especialment les xarxes socials, que estableixin per defecte els paràmetres de configuració més respectuosos amb la privacitat dels seus usuaris.
Amb tot, i davant els nous riscos que poden derivar-se de les noves tecnologies de la informació per als seus usuaris, en el Dia Internacional de la Seguretat de la Informació, l'AEPD incideix en la necessitat que els ciutadans siguin diligents i adoptin totes les mesures al seu abast per protegir la seva informació personal i la de terceres persones a la Xarxa.
Davant de casos tramitats recentment per aquesta agència sobre difusió no consentida de dades personals en xarxes socials o la distribució inadvertida de dades personals a través de xarxes d'intercanvi d'arxius o "punt a punt" (p2p), l'AEPD destaca la necessitat que els usuaris d'internet extremin les mesures en l'ús de xarxes d'intercanvi d'arxius per evitar la difusió inadvertida de dades.


Text transcrit i adaptat
Font: europapress


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...