diumenge, 20 de febrer del 2011

Anem amb compte amb la webcam!

Consells per a l'ús segur de la webcam
El primer consell és que no es recomana l'ús de la webcam a menors de 13 anys sense la supervisió d'un adult perquè els riscos no compensen els potencials beneficis per a un menor d'aquesta edat.  Malgrat això, per a aquells pares que decideixin permetre'ls el seu ús, aquí aportem alguns consells de seguretat que també són de gran d'utilitat per als més grans i, fins i tot,  per als adults. Al final d'aquest missatge trobareu l'enllaç al web, font d'aquesta informació, Pantallas Amigas, on ens ensenyen, amb uns divertits videos, la forma més segura d'utilitzar la webcam.  


Consells per a pares i mares
*Disposar l'ordinador en un lloc no privat de la casa (el saló, p.ex.) i mai a l'habitació del menor.  

*Instal·lar i mantenir actualitzat sempre un bon antivirus i un bon tallafocs, per tal d'evitar el malware que    pugui activar la càmera des de fora. No permetre mai l'ús d'una webcam en un equip on no estiguin instal·lats  aquest tipus de programes.
* Considerar la possibilitat d'instal·lar un programa de control parental que incorpori control de la càmera web i de l'accés a webs que transmetin el que capta la webcam.  
* Utilitzar càmeres amb llum pilot incorporada que ens indiqui si està gravant o no. 
* Configurar adequadament el programa de la càmera, amb restriccions de qui pot veure les imatges emeses. * Si el teu fill o filla estan experimentant el seu despertar sexual, es poden veure temptats a utilitzar la càmera web amb fins sexuals: sexting, exhibicionisme, pornografia ... Tingues-ho en compte quan estableixis les teves mesures de seguretat i de control parental.  
* Advertir als menors sobre els riscos que esmentem aquí, donant exemples de problemes que els han succeït a altres persones.
 
Consells per a usuaris 

*En el cas de menors d'edat mai xatejar amb la webcam amb persones que no coneguem fora d'Internet ni utilitzar serveis de videoxat aleatori.  
* No transmetre imatges que puguin ser utilitzades per fer xantatge o fer-nos mal de qualsevol altra manera, per exemple de tipus sexual.
Podríem molt bé aplicar el clàssic consell sobre l'e-mail: No enviïs res per Internet que no puguin veure els teus pares, la teva parella, el teu cap, el teu confessor i el teu pitjor enemic. 
 * Quan no s'està utilitzant la càmera web cal considerar la possibilitat de desconnectar-la de l'ordinador. Si està incorporada al maquinari i no es pot desconnectar físicament podem tapar-la amb alguna cosa (un paper, una cinta adhesiva, un tros de tela ...).  
* No gravar sense permís el que altres persones emeten amb les seves càmeres web, i menys encara difondre-ho, ja que vulneraria el dret a la seva intimitat i la seva imatge. Malgrat això, si pot proporcionar proves d'algun delicte (assetjament, grooming, amenaces, etc.) estàs en el teu dret de gravar per aconseguir proves.
* Si publiquem en directe a la WWW el que capta la càmera web, com fan les webcams instal·lades en alguns llocs públics, cal anar amb molt de compte per controlar qui té accés a aquesta direcció, evitar que es difongui, protegir-la amb contrasenya i qualsevol altra mesura de seguretat que permeti el sistema. No és recomanable que els menors d'edat realitzin emissions en la WWW ni videoxats aleatoris, i en qualsevol cas mai sense coneixement dels seus pares.
 
Font de la informació: Pantallas Amigas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...