dijous, 10 de març del 2011

El correu electrònic amb CCO, gràcies


El correu electrònic és un dels serveis més utilitzats a Internet, és per això que el seu nivell de perillositat per als nostres ordinadors és força important.

Hi ha persones que es dediquen a enviar presentacions de Power Point (no hauríem de fer-ho si abans no ens ho demanen ...) o també notícies de nous i terrorífics virus que destruiran completament l'ordinador ... o no sé quin refresc que està enverinat ... o un nen amb una greu malaltia que necessita que s'enviïn milers de correus pels quals li donaran diners a la desgraciada criatura ... MAI s’han de reenviar aquests correus a altres persones ja que normalment són els anomenats hoax (missatges falsos) que circulen per Internet i que la única cosa que de veritat volen és que s’ enviïn milers de correus fent circular per Internet milers o milions d'adreces electròniques que després són robades per a mil i una estafes. 

Què cal fer quan volem enviar el mateix missatge a moltes persones?
Quan haguem d'enviar un mateix missatge a moltes persones, el millor és escriure les adreces en l'apartat CCO (còpia carbó oculta). D'aquesta manera tots els destinataris rebran el missatge però no tindran accés a cap direcció i si reenvien aquest correu a altres persones les adreces no estaran “volant” per la xarxa ni en poder de gent que les utilitzaran per a res bo. 
 
A més, no hem d'oblidar que el fet d'enviar correus electrònics amb les adreces visibles viola la Llei de Protecció de Dades Personals. En aquest enllaç apareix una notícia de El País que ens informa sobre la situació actual en aquest aspecte.

 
Enviem sempre els nostres correus amb l'opció CCO. No reenviem correus on ens diguin que apareixerà un virus que destruirà el nostre ordinador, ni tampoc reenviem notícies de malalts, desapareguts, marques comercials, productes perillosos ...
Tot aquest tipus de correus els envien perquè persones incautes enviïn a tota la seva agenda de contactes aquests missatges, d'aquesta manera, sense adonar-nos, estem posant en circulació adreces electròniques que seran “caçades al vol” a Internet i llavors sí que comença el perill real per l'ordinador on està aquest compte ... per creure que estem fent un favor, estem posant en perill tècnic als nostres amics i a totes les persones de les quals tinguem la seva  adreça electrònica a la nostra agenda de contactes. 

Tampoc hem de contastar mai als correus que diguin alguna cosa com: "si no vol rebre més correus, premi aquí" i ens ofereixen un enllaç on fer clic. D'aquesta manera poden saber que la nostra adreça de correu està activa i la vendran més cara. El millor és esborrar el missatge sense contestar ni reenviar-lo a ningú. També poden ser correus que en fer clic a l'enllaç ens dirigeixi a pàgines web amb codis maliciosos amb virus, o perillosos troians.

Text transcrit i adaptat.
Font: Secretariado de Medios de Comunicación Social. Las Palmas de Gran Canaria. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...