dimarts, 29 de març del 2011

És segur Facebook? (2a. part)

... continuació

Hi ha suficient seguretat?
A finals de 2009, un article a Los Angeles Times va afirmar que molts experts d'Internet pensaven que la nova configuració de privacitat era massa fluixa. Algunes crítiques indicaven que les actualitzacions de l'estat dels usuaris de Facebook, que ara es recomanen no tan sols per a Només Amics, sinó també per a Amics d'Amics, no són molt segures. Segons altres estudis, un jove sol tenir uns 300 amics a Facebook. Si comparteixen informació amb Amics d'Amics, aquesta xifra podria augmentar a centenars de milers de persones. Aquestes no són definitivament les configuracions adequades per a un nen. Per a això, s'ha d'assegurar a restringir que comparteixin informació únicament amb Només Amics.



Així mateix, la configuració per a la informació del perfil, que inclou la fotografia, el sexe i l'edat , es trobarà accessible en tot el web a menys que canviï aquesta configuració de forma manual. Les crítiques es van centrar en les configuracions estàndard que per defecte ha establert Facebook. Això significa que si no es canvien les configuracions, tothom tindrà accés a la informació del nostre perfil. Per això resulta molt important que controlem la configuració de seguretat en el compte de Facebook dels nostres fills. En lloc d'acceptar la configuració per defecte recomanada, hem de  determinar les millors opcions per garantir la seguretat dels nostres fills.

Començar a utilitzar Facebook
Un cop haguem donat l’aprovació als nostres fills perquè utilitzin Facebook, haurem de  fer dues coses molt importants:
• Conèixer la contrasenya que utilitzen per accedir al seu perfil de Facebook. Una de les condicions que necessitem posar als nostres fills, a més del sentit comú que esperem tinguin en la seva utilització de la xarxa, és que només han de compartir la contrasenya de Facebook amb nosaltres. Si la canvien, cal que ens ho comuniquin. Aquesta és la millor manera de poder fer un seguiment i saber el que estan fent a la Xarxa, estar al corrent de tots els comportaments de socialització que poden fer, conèixer i monitoritzar de la millor manera l'activitat en línia dels nostres fills. D’aquesta manera, com ells saben que nosaltres tenim accés al seu "espai", es comportaran d'una manera adequada. Cal tenir en compte també l’aspecte de la seva pròpia privacitat. Se’ls hi ha de plantejar d’una manera que no els faci sentir espiats i no hauria de ser aquesta la nostra intenció, si no que en podem fer ús de la seva contrasenya quan sospitem que hi pot haver alguna situació que ens resulti estranya.
• Fer-nos membres de Facebook, fins i tot quan no triem aquest servei com a eina social personal, però assegurant-nos de ser Amic del nostre fill no haurem d'accedir als seus llocs per veure el que estan publicant i amb qui tenen contacte. Podem entrar de forma periòdica en els seus perfils per assegurar-nos que no hem estat bloquejats com a receptors dels seus missatges (els nens poden ser molt creatius). Si els nostres fills es neguen a que formem part dels seus Amics, podem oferir-los la possibilitat de crear una identitat que no sembli òbvia i que no indiqui que som el seu pare / mare. D’aquesta manera el nostre fill sabrà que nosaltres hi som, però aquesta informació quedarà oculta per als seus amics.

Control de la configuració de seguretat de Facebook
La configuració de seguretat del compte dels nostres fills a Facebook és una tasca relativament senzilla, ja que hi ha un manual bàsic sobre els nous controls que resulta molt útil. Per tal d’accedir-hi cal anar, un cop haguem entrat a Facebook, a Configuració> Ajuda i després fer clic a l'enllaç Més informació a la cantonada superior dreta de la pantalla. Per obtenir informació més detallada sobre el control de la informació dels nostres fills a Facebook, tot el que haurem de fer és anar a Configuració> Ajuda> Privacitat. Aquí trobarem els temes que tracten de:

• El control de la seva privacitat.
• La configuració per controlar qui ens pot trobar.
• La Política de Privacitat i Seguretat a Internet.
• La configuració de seguretat per a cada funció.

Per acabar cal remarcar que Facebook no és una cosa malvada ni és necessàriament una eina dolenta per als nostres fills. De fet, pot servir d'ajuda a l'hora d'establir amistats o també per mantenir-se en contacte amb familiars i per compartir amb amics o amb la família el que més ens pugui interessar. Però, com qualsevol cosa a la vida, cal buscar l'equilibri i la moderació. Si el nostre fill ja està preparat per utilitzar Internet i té més de 13 anys d'edat, pot gaudir amb l'ús de Facebook, encara que nosaltres som els responsables i ens hem d'encarregar de la seguretat d'aquesta eina per garantir la privacitat de la informació personal.
Text transcrit i adaptat
Font: Muy Internet

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esteu segurs que tots els pares saben QUÉ escriuen els seus fills al facebook? Algú s'ha aturat a llegir 5 o 6 perfils? estan plens de fotos de menors, algunes en postures "poc innocents",qualsevol hi pot accedir, i no sé si amb el consentiment dels pares, algunes fotos que no cal que estiguin a la xarxa...sense comptar amb els comentaris, faltes d'ortografia, insults, etc...si fés un "copia-enganxa", crec que a alguns us sobtaria...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...